Bæredygtig fødevarefremstilling

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bæredygtig fødevarefremstilling
7. september – 11. september 2020

Pris: 3800 kr.

I får viden om nødvendigheden af en ændring af vores fødevarevalg i relation til FN´s bæredygtighedsmål.
Kok Martin Knudsen vil stå for de daglige workshop, hvor I selv får lejlighed til at få fingrene ned i bolledejen.
Vi anvender lokale råvarer, urter og kål fra land og strand, og vi laver mad over bål.
Fødevareproduktion og dermed den mad vi spiser udgør en stor del af den samlede klimabelastning.
Der er således god grund til at fokusere på vores landbrugsproduktion og fødevareforbrug i relation til klimapåvirkning.
Kurset kommer ikke med løftede pegefingre men viser vejen til at gøre den daglige madlavning mere bæredygtig.
Program for ugen
Mandag den 7. september:
8.50: Ankomst til Sejerø med færgen.
I bliver modtaget og transporteret ud til Højskolen. Indkvartering.
10.00: Formiddagskaffe og introduktion til ugen v. Ditte West og Martin Knudsen
11.00: Oplæg
Sejerøs skatkammer af bær, frugter, strandkål og tang
12.00: Frokost
13.00 – 17.00:
Arbejde i Workshops
18.00: Aftensmad
19.30: Aftenprogram
Tur til Revet hvor vi finder urter til næste dags retter

Tirsdag den 8. september
8.00 – 9.00: Morgenmad
9.00 – 9.30: Sang og dagens ord
10.00 – 11.00: Oplæg
Madspild – hvordan undgår vi det?
11.00 – 12.00: Oplæg
FN´s bæredygtighedsmål – hvordan får vi dem ind i vores hverdag?
12.00: Frokost
13.00 – 17.00: Workshop
18.00: Aftensmad
19.30: Aftenprogram
Vi viser en film om mad

Onsdag den 9. september:
8.00 – 9.00 Morgenmad

9.00 – 9.30: Sang og dagens ord
10.00: På tur
Vi tager med kokken rundt på øen for at finde råvarer til eftermiddagens workshop 

12.00:  Frokost
13.00 – 17.00: Workshop
18.00: Aftensmad
19.30: Aftenprogram
Tid til forundring eller besøg i Kirken

Torsdag den 10. september:
8.00 – 9.00 Morgenmad

9.00 – 9.30: Sang og dagens ord
9.30 – 10.30: Oplæg
Bæredygtig fødevareproduktion på småøerne v. Laurids Siig Christensen, formand for Smagen af Danmark og gåsefarmer på Sejerø.
10.30 – 12.00: På tur med kokken for at finde råvarer 
12.00: Frokost
13.00 – 17.00: Workshop
18.00: Aftensmad
19.30: Aftenprogram
Sang og musik v. Sejerøspillemændene

Fredag den 10. september:
8.00 – 9.00: Morgenmad
9.00 – 9.30: Sang og dagens ord
9.30- 11.00: Samtale om mere bæredygtige fødevarevalg for den enkelte
11.00 – 12.00: Workshop
12.00:           
Frokost
13.00 – 17.00: Workshop
Vi forbereder et gæstebud i samarbejde med og kokken i køkkenet
18.00: Aftens
mad
Vi inviterer gæster og fortæller om ugens oplevelser
Lørdag den 11. september
8.00- 9.00: Morgenmad og afsked
9.55: Afgang med færgen

 

Martin Knudsen er uddannet kok fra Nouvelle i København og har efterfølgende været køkkenchef på adskillige københavnske restauranter.
Siden 2006 har han drevet egen forretning ved Randers – både som restauratør af Nørlunds gæstebud og med levering af mad til alle mulige arrangementer.
Han er en meget dygtig formidler og underviser – han er altid klar med en god og relevant fortælling.
Bandt hans talrige elever tæller stjernekokken Rasmus Munk fra Alkymist i København.
Martin har i mange år været optaget af bærdygtighed i fødevareproduktionen – han er tilhænger af det enkle og velsmagende frem for det kunstige og komplicerede – og så er han en Mester i bålmad. Martin elsker at trisse rundt i naturen omkringfamiliens landsted for at finde gode råvarer og æbler fra folks haver.
De gratis råvarer er for gode til at gå til spilde