Kurser

På Øernes Højskole forsøger vi at sammensætte et bredt program, der vil glæde mange. Vi har både familiekurser for børn og deres voksne, kurser med fokus på vores kerneværdi bæredygtighed, og kurser der danner og underholder lidt bredere.

Kurserne er en aktiv del af Sejerø, og vi samarbejder med lokale undervisere, bruger lokale råvarer og tager naturen og øen ind som en naturlig del af vores undervisningsrum.

Har du spørgsmål eller gode idéer kan du kontakte os via vores kontaktformular.

Kursusprogram 2022:

Det gode i livet
Med Dorte Thomsen og Inge Marie Ringgaard
Torsdag d. 30. juni 2022 til søndag d. 3. juli 2022
Det gode i livet – en opdagelsesrejse gennem den protreptiske samtale som Platon og Aristoteles praktiserede. Du vil tage hjem med en oplevelse af ro i kroppen og et dybere kendskab til dig selv

Familiekursus: Kongshøjmandens Forbandelse
Med Jakob Ponsgård og Kristoffer Thurøe
Uge 28: Søndag d. 10. juli til lørdag d. 16. juli 2022
På Sejerø ligger Stormhøj, Skolen for Læren om Det Overnaturlige, hvor børn i hundredvis af år er blevet oplært i en verden af overtro og mysterier.  Men i år er alting anderledes, for Konghøjsmandens Forbandelse truer.

Familiekursus: Kan du høre græsset gro?
Med Dorte Abrahamsen og Torben Engberg
Uge 29: Søndag d. 17 juli til lørdag d. 23. juli 2022
Naturen er et magisk sted fyldt med vilde skabninger og fantastiske fortællinger. Denne uge vil stå i fantasiens, musikkens og naturmagiens tegn.


Spil sammen for klarinetter og andre blæsere
Med Peder Riis-Jensen
Onsdag den 27. juli til søndag den 31. juli 2022
Workshoppen er primært henvendt til klarinetspillere og andre blæsere, der er fortrolige med deres instrument på en sådan måde, at du skal kunne mestre at tilegne dig en given stemme uden stor hjælp.

Aflyst: Bevar håbet til en håbløs fremtid
Med Mirjam Bastian og Simon Milwertz Philipsen
Søndag d. 31 juli til fredag d. 5. August 2022
Vi lever midt i en klimakrise, og hvis ikke temperaturen og havet skal stige, så burde vi lægge vores liv om. Det ved vi godt. Men hvordan? Kom på fire dages workshop og få en værktøjskasse til et liv, der gør en forskel.

Forbundet med naturen
Med Bess Kristoffersen
Søndag d. 7 august til torsdag d. 11. august 2022
Tre dage med skærpelse af alle sanser, hvor vi kommer til stede i naturen gennem skovbadning, stillevandring og nærværsøvelser. Roligt genfinder vi os selv og taknemmeligheden over at være en del af naturen.

Usikkerheden som drivkraft
Med Lars H.U.G og Niels Lolle
Søndag d. 14. august til Lørdag d. 20. august 2022
Kurset er for alle jer, der gerne vil videre i den kreative proces, og som måske mangler mod og inspiration. I får mulighed for at arbejde med jeres egne kreative talenter i en samskabende proces med Lars H.U.G. og Niels Lolle.

Malerkursus med akrylmaling
Med Gerry Dinnage
Søndag d. 28. august til lørdag d. 3. september 2022
Har du lyst til at tilbringe fem dage med at fordybe dig i at male billeder med Naturen som tema i skønne omgivelser
på dejlige Sejerø?

 

Korworkshop
Med Connie Koch Rasmussen
Torsdag d. 8. til søndag d. 11. september 2022
En weekend hvor du kommer til at opleve glæden ved at synge, alene og sammen med andre. Stemme og krop hører sammen, så vi vil efterforske, hvordan vi kan få stemmebevidsthed og en bedre forståelse af stemmens muligheder.

Nærvær og balance med Tai Chi
Med Peter Munthe-Kaas
Mandag d. 12 til søndag d. 18. september 2022
Når vi først begynder at mærke efter, så er der mange dele af os selv, der ikke er i balance. På kurset kommer vi i kontakt med vores kroppe og lærer at mærke den fra øjeblik til øjeblik.

Pilgrimsvandring på Bjergenes Ø
Med Kirsten Draiby og Ditte West
Torsdag d. 22. til mandag d. 26. september 2022
Turen behøver ikke gå sydpå, hvis benene vil vandre og sindet savner ånd. På Sejerø kalder vi bakkerne for Bier – bjerge. Her kan du opleve det hele – naturen, enkelheden, fællesskabet, dig selv og bjergene.