Gamle klude til nyt design – tøj eller tæpper

Workshop i upcycling – Smykker, tøj, strik, hækling, collage m.v

Vi har endnu ikke programsat denne workshop, men nedenfor er lidt inspiration til, hvad den kunne indeholde.

Lad os høre, hvis du har idéer eller kunne tænke dig at deltage – så sammensætter vi et program. Skriv til Højskolen på dittewest@dittewest.dk

Trenden i dag er at kunne anvende det gamle – at kunne reparere frem for at smide væk og købe nyt.

”Trashion” er et begreb, der handler om at omdanne og upcycle affald og gamle ”klude” til moderigtigt tøj eller andre brugsgenstande.
Hanne Darling er en af dem, som eksperimenterer med at omdanne gamle klude til smart design, som det ses på fotoet herover.

Strikning er igen kommet på mode og i dag kan man strikke uden snærende bånd og opskrifter. Lærke Bagger er en af de hotte strikkere, der aldrig smiuder så meget som en lille garnende ud. Alt bliver omdannet til nye og fascinerende strikværker.

Lærke Bagger's Instagram post: “Summer prep 🤠 #laerkebagger #scrapknit #scrapyarn #useyourscraps #knitwear” | Tøj, Chunky trøje, Strikkeopskrift dame vest

Det er muligt at lave unikke smykker fremstillet af materialer fundet på øen ex. sten, skaller, bivoks, ting fra Genbrugspladsen eller ædelmetaller fra guldsmedens gemmer. Smykket bliver i hvert fald unikt, hvis man spørger Nicolai Appel, som er guldsmed og sommerhusejer på Sejerø.

Smykkefremstilling i en bæredygtig kontekst | Øernes Højskole

  • Drivtømmer
  • Hækling
  • Collager

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilmelding