Familiekursus. Lav mad over bål sammen med din bedstefar, mor eller moster

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. – 11. juli 2021

Pris for voksne:  kr. 3.000,00.
Pris pr. barn:       kr. 2.200,00

Familiekursus om mad.
Vi leger og eksperineterer med mad fra naturen – strand og eng. Vi bruger lokale råvarer fra Sejerø.
Vi går på opdagelse og måske kommer vi forbi Henry og slagter et lam eller, vi kommer forbi gåsefarmen og finder en gås.
Dt bliver sjovt og lærerigt.
Vi tilbereder det mest af maden over bål, og vi får lejlighed til at høre om og eksperimentere med, hvad bæredygtig mad er.
Kurset kommer ikke med løftede pegefingre men viser vejen til at gøre den daglige madlavning mere bæredygtig.

Program for dagene:

Onsdag den 7. juli
Der er indkvartering på Højskolen fra kl. 15.00.
Der ankommer færge kl. 14.00 eller 18.00.
I kan blive hentet ved færgen, hvis I ikke har bil med.
18.30:      Aftensmad

Torsdag den 8. juli
8.00 – 9.00: Morgenmad
9.00 – 9.30: Sang og dagens ord
9.30 – 10.00: Introduktion til ugen
10.00 – 12.00: Vi går på opdagelse efter råvarer
12.00 – 13.00: Frokost som bliver tilberedt af køkkenet
13.00 – 17.30: Vi tænder bål og tilbereder den planlagte menu.
Køkkenet er til rådighed
18.00: Aftensmad
19.30: Aftenprogram
Vi ser en film om mad

Fredag den 9. juli
8.00 – 9.00 Morgenmad

9.00 – 10.00: Sang og dagens ord
10.00 – 12.00: Vi tager igen på tur for at finde råvarer  
12.00:  Frokost
13.00 – 17.30: Workshop
18.00: Aftensmad
19.30: Aftenprogram
Tid til forundring eller besøg i Kirken

Lørdag den 10. juli:
8.00 – 9.00 Morgenmad

9.00 – 9.30: Sang og dagens ord
9.30 – 12.00: Vi tager igen på tur for at finde råvarer.
12.00: Frokost
13.00 – 17.30: Workshop

18.00: Aftensmad
19.30: Aftenprogram
Sang, leg og musik v. Sejerøspillemændene

Søndag den 11. juli 
8.00- 9.00: Morgenmad og evaluering
9.15:          Afrejse
9.55:          Afgang med færgen

Martin Knudsen er uddannet kok fra Nouvelle i København og har efterfølgende været køkkenchef på adskillige københavnske restauranter.
Siden 2006 har han drevet egen forretning ved Randers – både som restauratør af Nørlunds gæstebud og med levering af mad til alle mulige arrangementer.
Han er en meget dygtig formidler og underviser – han er altid klar med en god og relevant fortælling.
Bandt hans talrige elever tæller stjernekokken Rasmus Munk fra Alkymist i København.
Martin har i mange år været optaget af bærdygtighed i fødevareproduktionen – han er tilhænger af det enkle og velsmagende frem for det kunstige og komplicerede – og så er han en Mester i bålmad. Martin elsker at trisse rundt i naturen omkring familiens landsted for at finde gode råvarer og æbler fra folks haver.
De gratis råvarer er for gode til at gå til spilde